top of page
Logo Sinixisi 2.png

Ελπίδα Γεωργά

Είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με ειδίκευση στη Συμβουλευτική Σωματικής προσέγγισης. Παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης.

Η Ελπίδα Γεωργά γεννήθηκε το 1974, μεγάλωσε στην Καλλιθέα και κατοικεί στο Κερατσίνι. Σπούδασε Ψυχολογία, στο Aegean College (BSc with First Class Honours, University of Wales) και Συμβουλευτική σωματικής προσέγγισης, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α, Κέντρο Βίλχελμ Ράιχ). Αυτή την περίοδο, εκπαιδεύεται στην προσέγγιση Solution-Focused Brief Therapy (Θεραπεία Επικεντρωμένη στην Λύση), στο Denver Center for Solution-Focused Brief Therapy (SFBT), του Κολοράντο. 
 

Η Ελπίδα εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ιδιωτικά, στο γραφείο που διατηρεί στην Καλλιθέα. Τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας «Συνήχηση» και το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών για Παιδιά και Εφήβους «Θεραπαίζοντας», παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. 
 

Πραγματοποιεί ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις και διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια με ευρύτερο στόχο την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του ατόμου και τη βελτίωση της ζωής και των σχέσεων του στην οικογένεια, την συντροφικότητα, την εργασία, τις φιλίες και την κοινωνία. Με σεβασμό στο αίτημα και τα όρια του κάθε ατόμου, μέσω συζήτησης και τεχνικών μη λεκτικής επικοινωνίας, σύμβουλος και συμβουλευόμενος/η συνεργάζονται με σκοπό την κατανόηση, ανακούφιση και εξάλειψη συμπτωμάτων, την αναγνώριση και κάλυψη αναγκών και επιθυμιών, την αναγνώριση και υγιή έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων, την χαλάρωση των εντάσεων, την υιοθέτηση λειτουργικών συμπεριφορών και την επίτευξη των στόχων που κάθε φορά θέτει το άτομο στον εαυτό του. 
 

Στα πλαίσια αμειβόμενης ή εθελοντικής εργασίας και πρακτικής άσκησης, η Ελπίδα έχει απασχοληθεί σε προγράμματα ψυχοκοινωνικής και νοητικής ενδυνάμωσης παιδιών, εφήβων, ενηλίκων και ηλικιωμένων. Ενδεικτικά, έχει συνεργαστεί με το πρόγραμμα ΑΛΦΑ του ΚΕ.Θ.Ε.Α. σε Ψυχοεκπαιδευτικές Ομάδες Εφήβων με Γονείς Εξαρτημένους από το Αλκοόλ ή τα Τυχερά Παιχνίδια, με δημόσια σχολεία σε Βιωματικά Σεμινάρια Διαχείρισης Άγχους των Εξετάσεων, με το Ε.Ι.Ν.Α. σε Ομάδες Σωματικής & Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης Προεφήβων και με Ομάδες Εγκύων, με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών στην Εβδομάδα Ενημέρωσης, Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης για τη νόσο Alzheimer και με την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» στον συντονισμό ομαδικών και ατομικών συνεδριών Νοητικής και Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης των ενοίκων. 

Η Ελπίδα πλαισιώνει την εργασία της με την απαραίτητη εποπτεία και εμπλουτίζει τις γνώσεις της διαρκώς με στοχευμένα σεμινάρια και ειδικεύσεις. Ενδεικτικά και ανά κατηγορία, έχει παρακολουθήσει τα ακόλουθα: 
 

  • Συναισθηματικές διαταραχές: Αγχώδεις Διαταραχές, Ψυχαναγκαστική-Καταναγκαστική Διαταραχή (Aegean College), Συναίσθημα, Σώμα Αυτορρύθμιση (Ε.Ι.Ν.Α.), Διαχείριση πένθους/απώλειας (Denver Center for SFBT). 
     

  • Οικογένεια και Ζευγάρια: Συμβουλευτική ζευγαριού και οικογένειας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ε.Κ.Π.Α), Διαχείριση χωρισμού - διαζυγίου γονέων (Ε.Κ.Π.Α), Ψυχοθεραπεία της Οικογένειας (Ε.Ι.Ν.Α.), Οδήγηση ομάδων εγκύων (Ε.Ι.Ν.Α.), Παιδικό ιχνογράφημα, Συμπεριφορά σε άτομα με άνοια (Κέντρο Ημέρας Πανόρμου). 
     

  • Επαγγελματικός προσανατολισμός: Συμβουλευτική σταδιοδρομίας και επαγγελματικού προσανατολισμού για ενήλικες και εφήβους (Ε.Κ.Π.Α), Ενίσχυση των γονέων για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών τους (Ε.Κ.Π.Α), Επαγγελματικός Προσανατολισμός με την αξιοποίηση του τεστ «ΆΡΙΣΤΟΝ Candidates». 
     

  • Εξαρτήσεις και άλλα: Εισαγωγικό σεμινάριο για τις εξαρτήσεις (Ε.Ι.Ν.Α.), Ψυχολογία του κυβερνοχώρου: Εθισμός και bulling στο διαδίκτυο (Aegean College), Δουλεύοντας με άτομα που έρχονται υποχρεωτικά για θεραπεία (Denver Center for SFBT).
     

 

Παράλληλα, η Ελπίδα συνεργάζεται με νεοσύστατη ομάδα για την συγγραφή και μελέτη θεμάτων κακοποίησης (συλλογικό έργο υπό επιμέλεια), συμμετέχει σε ομιλίες και συνέδρια και έχει συνεργαστεί με το Aegean Research Centre σε ερευνητικά projects (βλέπε δημοσιεύσεις). Το 2017, ως βοηθός έρευνας με εθελοντική συμμετοχή, βοήθησε στον σχεδιασμό και την ανάλυση της ποσοτικής έρευνας Κρίση θεσμών, νέοι και το μέλλον της Δημοκρατίας στην Ελλάδα (κωδ.200/862), του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Κοινωνίας (Κ.Ε.Ε.Κ.) της Ακαδημίας Αθηνών. Η έρευνα περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Χ. Τσέκερη (2019): Κρίση, Θεσμοί, Ταυτότητες και Νεολαία στην σύγχρονη κοινωνία.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ


Tsekeris, Ch., Pinguli, M. & Georga, E. (2015). Young People’s Perception of Economic Crisis in Contemporary Greece: A Social Psychological Pilot Study. Crisis Observatory Research Papers, Paper No 19/2015. Athens: Hellenic Foundation for European & Foreign Policy [pdf]

Γεωργά, Ε., Θεοδωρής, Β., Σιμιτσή, Χ., Βαρώνη, Α.Ε. & Τσέκερης, X. (2017). Από το Avatar στον Άνθρωπο: Θετικά χαρακτηριστικά της δυνητικής ταυτότητας του Hardcore MMORPGs Gamer και η επένδυσή τους στον αληθινό εαυτό. European Journal of Social Behaviour, 3(1), pp.1-7 [link]

 

Βαρώνη, Α. Ε., Γεωργά, Ε., Μιχελή, Λ., Σιμιτσή, Χ., Τζαννετάκου, Α. & Τσέκερης, X. (2017). Cybersex και Φάσμα Σεξουαλικής Συμπεριφοράς: Οι επιπτώσεις στην πραγματική ζωή. European Journal of Social Behaviour, 3(1), pp. 8-16. [link]

 

 

 

 


 

bottom of page